Sopar-debat

“EL DRET I LA JUSTÍCIA DESPRÉS DEL REFERÈNDUM, LA DECLARACIÓ DE LA REPÚBLICA, I ELS EFECTES SOBRE EL 21D”

Dia: 14 de desembre

Hora: 20.45 h
Lloc: Pendent de concretar (se us comunicarà quan feu la inscripció)

Els convidats són professionals del dret amb una dilatada experiència:

Sergi Blàzquez, President de DRETS

Drets és una associació de juristes i professionals del dret que es troba coordinant des de la societat civil la defensa i l’assessorament a persones afectades per la judicialització que a hores d’ara pateix Catalunya en fronts diversos.

Mar Aguilera, Professora de Dret Constitucional 

Aguilera és experta en drets humans, drets fonamentals, dret constitucional, medi ambient, dret d’Estats Units, dret i desenvolupament, processos electorals, democràcia i dret i arts. És professora de Dret Constitucional (UB) i observadora internacional per Nacions Unides, Unió Europea, OSCE i OEA en països com: Timor est, Macedònia, Bòsnia, Rep. Serpska, Sèrbia, Sri Lanka, Cambotja, Zàmbia, Togo, Tanzània, Guatemala i Veneçuela, entre altres. 

Moderarà: Rosina Sordé, advocada, especialista en dret laboral


Les presentacions inicials i el debat se centraran en dos àmbits específics:

L’àmbit judicial:Arrel de l’1O són moltes les persones afectades per processos judicials (querelles, citacions,…). Volem parlar de com gestionar aquestes situacions, en base als casos més notoris que afecten càrrecs electes, ajuntaments, entitats de la societat civil i el propi govern legítim de Catalunya.

L’àmbit legislatiu: Centenars de juristes han signat en els darrers dies un document on es denuncia la inconstitucionalitat del 155, en haver cessat el govern i el parlament. A més, es denúncia que els tribunals diversos (Audiència Nacional o el mateix Suprem) no poden estar gestionant certes causes que haurien d’estar en l’àmbit del TSJC. Volem debatre al voltant dels incompliments amb la llei a la mà.


PREU:   21€ (socis ACP i FCCC) – 25€ No socis

PER A INSCRIURE’S: envieu correu a acp@acp.cat . Se us confirmarà la plaça.