Projectes

NACIOXXI. Jornades i seminaris

Jornada Nacioxxi.cat 2018. Badalona

Les Jornades #nacioxxi.cat volen ser un espai per reflexionar sobre política i societat en el marc dels Països Catalans i de forma transversal entre persones d’entitats i partits polítics compromeses en la construcció nacional. Volem encetar un debat dinàmic, i alhora un debat en profunditat sobre els canvis polítics que s’han produït en els darrers anys: els recanvis de perfils polítics als municipis, o la incidència política de la societat civil i de les grans mobilització ciutadanes.

Els seminaris #nacioxxi.cat són trobades entre persones expertes i actors de la societat civil per tal de debatre i fer propostes sobre un aspecte concret de la nostra societat. Els pròxims seminaris previstos són:

 ♦ Sacsegem la política lingüística?

♦ La projecció internacional del cas català.

DOCUMENTAL “Imaginar un país. El Congrés de Cultura Catalana”

Un cop emès per TV3 al programa Sense Ficció, i vist l’èxit que va tenir, proposem a totes aquelles entitats i tots els municipis que ho desitgin una activitat basada en la projecció del documental “Imaginar un País. El Congrés de Cultura Catalana” i un col·loqui/debat amb els creadors del documental, o bé alguns dels testimonis del Congrés.

Pròximes projeccions:

 

17 d’agost. Universitat Catalana d’Estiu (Cinema Lido, 23 h).

9 de setembre. Vilassar de Mar (Sala Roser Carrau, 19 h).

Setembre. Aula d’Extensió Universitaria de Castellbisbal

 

Per a més informació sobre aquesta activitat podeu escriure a info@fundccc.cat.

INTERSECCIONS. L’associacionisme com espai d’interculturalitat

L’objectiu del projecte “Interseccions” és fomentar la trobada i la col·laboració entre associacions que tenen diversos bagatges culturals, per tal de crear espais i activitats de col·laboració entre aquestes entitats per tal de fomentar la interculturalitat. D’aquesta col·laboració n’han de sorgir estratègies que facilitin i accentuïn la capacitat de les entitats per atraure i incorporar persones provinents de la immigració, contribuint a incorporar la diversitat en el si de totes les entitats, atès que aquestes tenen un paper fonamental en la contribució a una societat cohesionada, en què es normalitzi la interacció i la convivència entre persones de diferents orígens.

POLÍTIQUES DE JOVENTUT

La Fundació participa en l’avaluació de les polítiques locals de joventuta a través de l’anàlisi de dades de l’Observatori català de la joventut i de l’Agència Catalana de la Joventut.

Així mateix, vol promoure els projectes que treballin el reconeixement i la normalització de la diversitat com a part de la societat catalana entre les persones joves.

LLIBRE SOBRE EL CONGRÉS DE CULTURA CATALANA

El Congrés de Cultura Catalana és un dels esdeveniments de mobilització popular al voltant de la cultura més exitosos de la nostra història recent. El Congrés va representar un espai de debat entre els intel·lectuals més rellevants de la cultura catalana i la gent del carrer, amb la implicació de moltíssimes entitats de cultura popular, associacions de veïns, col·legis professionals, etc. Els debats es van combinar amb festes populars al carrer, on el bestiari, la música i els balls van conquerir nous espais simbòlics d’una manera cabdal per al desenvolupament de la transició. Aquesta, però, és una història gairebé no explicada, que cal recuperar. No hi ha cap llibre o edició semblant que expliqui la història del Congrés i el que va representar en el context de la transició política per a la recuperació de la llengua i la cultura catalanes en tot l’àmbit lingüístic. Per això estem treballant en l’edició d’un llibre col·lectiu que explicarà el Congrés i en farà balanç.