Premi Internacional Ramon Llull de Diversitat Lingüística

El  Premi Internacional Ramon Llull de Diversitat Lingüística 2017  ha estat atorgat, per unanimitat,  al professor Jon Landaburu, especialista en les llengües ameríndies. El professor Landaburu és un important lingüista que s’ha destacat per la defensa i la protecció de les llengües natives de l’Amèrica Llatina i pel seu treball en l’educació bilingüe en aquests contextos. Ha estat professor de la Universitat de Los Andes (Bogotà) i va promoure, des del govern colombià, la llei de 2010 per a la protecció de llengües natives.

 

La Fundació Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana, conjuntament amb el Govern d’Andorra, organitzen, al voltant d’aquest premi, una sèrie d’actes que us detallem a continuació.

Dimarts, 28 de novembre, 19.00 h
Institut Ramon Llull, Av. Diagonal 373 Barcelona

CONFERÈNCIA “ABOGANDO POR LA DIVERSIDAD DE LENGUAS EN EL MUNDO: EL CASO DE COLOMBIA”

Jon Landaburu en conversa amb M. Carme Junyet, professora de lingüística a la Universitat de Barcelona, i directora del Grup d’Estudi.

(L’acte és gratuït però cal confirmar assistència aquí)

Dimecres, 29 de novembre
19.00 h
Sala d’actes del Centre Cultural la Llacuna, C/ Mossèn Cinto Verdaguer 4 Andorra la Vella.

CONFERÈNCIA  “LOS PUEBLOS INDÍGENAS DE COLOMBIA Y LA SITUACIÓN DE SUS LENGUAS”

A càrrec del professor Jon Landaburu.

 

Dijous, 30 de novembre
12.30 h
Auditori Nacional d’Andorra, AD300 Ordino, Andorra

CERIMÒNIA DEL LLIURAMENT DEL PREMI
Amb l’assistència de la M.I. Sra. Olga Gelabert, ministre de Cultura del Govern d’Andorra, el Sr. Vicenç Villatoro, director de la Fundació Ramon Llull i el Sr. Miquel Strubell, president de la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

 

 

Amb el suport de: