Jornada nacional d’homenatge a Joan Fuster

La Fundació Congrés de Cultura Catalana col·labora amb els actes d’homenatge, que es faran a Manresa, al que va ser membre del Patronat d’Honor del Congrés de Cultura Catalana en qualitat de  Vice-president del País Valencià.

  • Dimecres 18 d’abril

Conferència a càrrec d’Eliseu Climent

19:00h Espai Òmnium de Manresa

L’editor valencià, amic de Joan Fuster i impulsor d’alguns dels seus projectes com a escriptor, vindrà a Manresa a per donar un testimoni de primera mà de la vida de Joan Fuster: des dels inicis, en la fosca valencià del primer franquisme fins a la consolidació com l’intel·lectual català de més relleu de la segona meitat del segle XX.

  • Dissabte 21 d’abril

Jornada nacional d’homenatge a Joan Fuster

Auditori Plana de l’Om – Manresa

10.30:  “El llegat polític i intel·lectual de Joan Fuster” Ponència a càrrec d’Antoni Furió, catedràtic d’història medieval de la Universitat de València.

11.30:  “La mata de jonc”  A càrrec de la companyia La Veurem  Espectacle músico-teatral inspirat en la lectura de diferents textos de Joan Fuster.

12.15: “Vigència de del concepte fusteria de Països Catalans com àmbit nacional compartit.”  Debat amb David Miró (Diari Ara) i Francesc Ribera (“Titol”) . Modera: Anna Gorchs.