I Jornada #nacioxxi.cat

Neix el projecte #NacioXXI.cat, com a relleu de les Jornades de l’Opinió Catalana celebrades durant els anys noranta i principis dels dos mil i amb l’objectiu de buscar un espai de diàleg i reflexió compartida i intergeneracional.

La Fundació Congrés de Cultura Catalana i l’Associació Catalana de Professionals, amb la col·laboració de la Fundació Nexe, el Grup de Periodistes Ramon Barnils i el Grup Blanquerna de Mallorca, organitzen la Jornada #NacioXXI.cat, que tindrà lloc el pròxim dia 17 de febrer de 2018 al Museu de Badalona. En el transcurs de la jornada es  reflexionarà sobre política i societat en el marc dels Països Catalans.

MOBILITZACIÓ I CANVI POLÍTIC

Per la primera edició de les jornades s’ha  pensat en un tema compartit entre els diferents territoris dels Països Catalans, com és el moment de canvi i mobilització política. Es vol encetar un debat en profunditat sobre els canvis que han incidit en la manera de fer política en en els darrers anys: des dels recanvis de perfils polítics als municipis, les grans mobilitzacions ciutadanes i l’aparició de noves organitzacions.

PROGRAMA DE LA JORNADA

La jornada inclou una conferència inicial del politòleg Jordi Muñoz Jordi Muñoz i presentada per Vicenç Villatoro, sota el títol “Mobilització i canvi polític. Límits i oportunitats”, així com la realització de dos debats, el primer titulat “La nova política des dels municipis”, vol debatre fins a quin s’ha transformat la política municipal per afavorir la participació ciutadana, així com les conseqüències que té l’arribada de noves cares a la política municipal, especialment de dones alcaldesses i regidores. Hi ha canvis? Quins canvis? Podem parlar de “nova política”? Hi participaran Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, Albert Batet, alcalde de Valls, Maite Aymerich, alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts i Guillem Balboa, batle d’Alaró.

El segon debat, titulat “Participació i mobilització. Del 15M a la República Catalana”, es planteja com la mobilització ciutadana ha marcat l’agenda política des de fa uns quants anys. Com incideixen aquestes mobilitzacions en la política institucional? Com cal valorar les diverses fórmules que s’han posat en marxa (entitats, CDR, manifestacions, aturades…). Hi participaran el lletrat i professor de teoria política Josep Costa, recentment escollit Vicepresident del Parlament, i les politòlogues Mariona Ferrer i Tània Verge.

Els debats seran moderats pels periodistes Lluís Reales de BTV i David Miró de l’ARA.

Més informació:

www.nacioxxi.cat