Activitats

La Fundació té com a objectiu la promoció d’estudis i el suport a iniciatives que serveixin per a potenciar la realitat cultural dels països de parla catalana.
L’activitat fundacional serà dirigida especialment a estimular la investigació sobre les àrees que es considerin prioritàries dels àmbits econòmics, socials, científics i humanístics; i fomentar el coneixement i la col·laboració entre les diferents institucions culturals i científiques existents en els països catalans.

 


 

2017  Commemoració 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana

Enguany, el Congrés de Cultura Catalana celebra el seu 40è aniversari, amb el següents projectes volem aprofitar aquesta data per donar a conèixer el Congrés com un dels fenòmens més rellevants de la transició pel que fa a la mobilització de la societat civil.

“40 ANYS, 40 ENTREVISTES”

Com a primera activitat commemorativa del 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana, s’han realitzat 40 entrevistes en format audiovisual, a personalitats destacades que hi van tenir un paper actiu.

EL WEB DEL CONGRÉS

A través de www.congresculturacatalana.cat es pretén reunir i exposar per al públic tots els continguts vinculats al Congrés de Cultura Catalana: els àmbits de debat, les activitats paral·leles, les campanyes, el manifest final, etc.

A més de ser una exposició virtual, el web serà el motor de la participació dels “congressistes” en la commemoració.

EL CONGRÉS AL TERRITORI

El Congrés de Cultura Catalana va tenir un component territorial molt important. Durant el Congrés, en el que van participar milers de persones i més cinc-centes entitats, es van organitzar més de 800 actes arreu del territori. Amb la intenció de donar una altra visió de la Transició política a Catalunya, amb la mobilització de la societat civil com a protagonista d’uns anys en què calia recuperar el país i la cultura, es duran a terme diferents actes que impliquin als municipis i les persones vinculades al Congrés en l’àmbit local.

SIMPOSI CONGRÉS DE CULTURA CATALANA “UN BALANÇ DES DE L’ACTUALITAT”

El simposi, “Congrés de Cultura Catalana, un balanç des de l’actualitat” ha reunit persones que, des de l’àmbit acadèmic,van aportar  coneixement i treballs sobre la història del Congrés de Cultura Catalana i van posar en comú anàlisi i valoracions sobre el que va representar el Congrés.

DOCUMENTAL Imaginar un país. El Congrés de Cultura Catalana

Un documental  per conèixer en profunditat  com va ser aquell  Congrés que  va mobilitzar a milers de persones i entitats  al voltant dels debats sobre com hauria de ser la societat catalana en democràcia.