Acte de lliurament del XXXIII Premi Ferran Soldevila

El passat dia 11, vam cloure l’edició d’enguany amb el lliurament del premi a Jordi Casassas per l’obra “La Voluntat i la quimera : el noucentisme català entre la Renaixença i el marxisme”, publicada per l’Editorial Pòrtic al 2017; en un acte celebrat a la sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès.

Les circumstància de la recent defunció d’ Eva Serra i Puig, membre del jurat, van fer que l’ocasió esdevingués també en un sentit homenatge a   una de les figures més destacades de la historiografia catalana actual. Agustí Alcoberro va pronunciar unes paraules d’admiració, relatant als assistents com Eva Serra va participar en aquest última edició aportant la seva opinió sobre les obres finalistes.

Com a mostra de les paraules pronunciades durant l’homenatge, us deixem en aquest enllaç l’ article “La doble lliçó d’Eva Serra” d’ Agustí Alcoberro.

Una vegada recollit el premi, Jordi Casassas i Joan Safont van establir un diàleg que, amb el títol “El noucentisme i la joventut que imagina la Catalunya del futur”, va deixar constància de la transversalitat del moviment noucentista i del deute que la Catalunya actual té cap a aquest moviment.

Al llarg de l’acte, els assistents van gaudir d’un recital de poesia a càrrec de Nú Miret i David Pradas al piano amb un recull dels millors representants de poesia noucentista: Guerau de Liost, Josep Carner, Clementina Arderiu, Carles Riu i Josep Maria de Sagarra.

Ens posem ja a treballar en la propera edició del Premi, us hi anirem informant.

Amb el suport de: